Heb je brood over dat niet meer zo vers smaakt? Geen probleem voor deze recepten.
We laten je graag zien hoe je oud brood gemakkelijk kunt verwerken tot de lekkerste gerechten.
| Snijd je overgebleven stokbrood in blokjes, besprenkel met olijfolie en bak kort aan
| Snijd tomaat en komkommer in blokjes, een rode ui in halve ringen, hak basilicum (of andere overgebleven groene kruiden) fijn en meng samen in een kom.
| Voeg het brood toe, en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en een scheutje witte wijnazijn
| Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht), vet de ovenschaal in met boter.
| Klop in een mengkom de eieren, melk en 4 eetlepels suiker met een garde los. Roer het vanille-extract erdoor. Snijd de croissants in grove stukken en haal ze door het melk mengsel. Leg ze in het ei-mengsel, laat ze 2 minuten weken.
| Klop ondertussen de bramenjam en roomkaas tot een glad mengsel.
| Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de croissants, schenk de bramen-roomkaas erover en bestrooi met blauwe bessen, leg daarop de rest van de croissants. Zet de ovenschaal in de oven en bak de croissants in 20-25 minuten knapperig en goudbruin.
| Meng in een kommetje de laatste 2 eetlepels suiker en kaneelpoeder met elkaar en bestrooi de croissants wanneer ze nog warm zijn met kaneelsuiker.
| Verwarm de oven voor op 250°C (conventionele oven).
| Snijd een kruispatroon bovenop elk broodje. Wees voorzichtig om ze niet helemaal door te snijden.
| Meng de boter met de geraspte kaas, rozemarijn en knoflook. Verdeel het botermengsel in de sneden van de broodjes.
| Bak in het midden van de oven gedurende 4-5 minuten.